Natura in slujba omului

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/71519_625863240794487_1627322881_n.jpgviewer (14)

viewer (13)viewer (12)viewer (11)viewer (10)viewer (9)viewer (8)viewer (7)viewer (6)viewer (5)viewer (4)viewer (3)850b3ae5-cfae-4075-a6a1-8012b65c1cb1123926297_16109790_14302193
fb652-94viewer (26)viewer (25)viewer (24)viewer (23)viewer (22)viewer (21)viewer (19)viewer (20)viewer (18)viewer (17)viewer (16)viewer (15)viewer (14)viewer (13)viewer (12)viewer (11)viewer (10)viewer (9)viewerAviewerCDviewerFviewerGviewerHviewerIviewerYviewerJKviewerLviewerMviewerNviewerOviewerPviewerRviewerSviewerTviewerUviewerVviewerXviewerZviewerWviewerQviewerqqviewerqqviewerwwviewereeviewerrr

508 comentarii (+add yours?)

  1. Beta
    Dec 12, 2011 @ 12:27:15

    Stiai ca organismul tau este colonizat de o multume de paraziti care mananca zilnic din tine?
    Vrei sa accepti sau nu, realiatea este ca toti avem in noi diferite specii de paraziti care ne consuma substantele nutritive si ne expun unor boli infioratoare.

    Toti oamenii au?
    Fara exceptie!

    Iti aduc la cunostinta ca oamenii de pe planeta se impart in 2 categorii:

    1. Oameni care se detoxifica(periodic) de paraziti.
    2. Oameni care NU se detoxifica de paraziti
    Asadar nici NU se pune problema organismului neinfestat.

    Suntem cu totii mult prea expusi, cu atat mai mult in aceste vremuri cu aer poluat, apa murdara si mancare infestata.

    Partea buna este ca: daca ai un stil de viata sanataos si echilibrat, care-ti asigura un sistem imunitar puternic, corpul tau este capabil sa tina cat de cat sub control majoritatea parazitilor cu care te infestezi, INSA daca nu ai grija de sanatate, ai toate sansele ca mai devreme sau mai tarziu parazitii sa-ti produca o gramada de boli.
    Legatura dintre Paraziti si BOLI
    Dupa mai multe experiemente, cercetatoarea Hulda Clark a ajuns la concluzia ca multe din bolile cu care se confrunta omenirea in zilele noastre sunt produse de un anume parazit. Ea a scris si despre aceste descoperiri revolutionare in cartea “Vindecarea tuturor formelor de cancer” – pe care v-o recomand chiar daca nu aveti cancer.
    Cercetatoarea a descoperit in experimente ca:
    + organismele TUTUROR pacinetilor bolnavi de cancer erau supraincarcate cu parazitul Fasciolopsis buskii (un vierme plat).
    + TOTI pacientii cu boli de piele erau supra-infestati cu viermi cilindrici (oxiuri,limbrici etc).
    + TOTI pacientii cu acnee rosacee erau puternic infestati cu parazitul Leishmania.
    + TOTI diabeticii aveau trematodul pancreatic al bovinelor – Eurytrema.
    + TOTI cei care sufera de migrene au nematodul Strongyloides.
    + personele cu ASTM au ascarizii in plamani.
    + Multe persoane care fac infarct au viermi in inima (foto 2).
    + Parazitii care ajung la creier produc BOLI PSIHICE, in special schizofrenia
    + Persoanele care transpira excesiv noaptea sunt supra-infestate cu ascarazi.
    Si lista poate continua…
    Asadar Hulda Clark a tras concluzia ca parazitii reprezinta o componenta esentiala in producerea a 90% din bolile cu care oamenii se confrunta in ziua de astazi.
    De ce sunt parazitii periculosi?
    Parazitii colonizeaza de obicei colonul si intestinul subtire al oamenilor, unde pot produce boala chron sau polipi, insa pot ramane si inofensivi daca gazda are un sistem imunitar puternic si o flora intestina echilibrata.
    Partea proasta incepe atunci cand parazitii reusesc sa treaca din intestine in restul organismului si se instaleaza in alte organe, incep sa apara bolile. Trecerea din intestine in alte organe se poate realiza pe fondul unei flore intestinale dezechilibrate si DOAR in conditiile in care organismul este infestat cu alcool izopropilic.
    Insa Atentie! Parazitii nu pot supravietui in alte organe in afara de intestin, decat in prezenta ALCOOLULUI IZOPROPILIC (un produs secundar al industriei petrolului, folosit ca solvent).
    CUM ajunge alcoolul izopropilic in corpul tau?
    Foarte simplu, deoarece e o substanta la care suntem cu totii expusi in aceste vremuri. El se gaseste in: majoritatea sampoanelor (si patrunde prin piele in corp), in sucurile din comert, in produsele cosmetice, in apa de gura, in fixativul pentru par, in toate produsele pentru barbierit, in cafeaua decofeinizata, in cerealele prelucrate, in diferite medicamente si lista continua.
    Mai mult decat atat, specia comuna de bacterii clostridium produce alcool izopropilic in intestinul tau.
    Ideea e ca suntem atat de expusi incat chiar NU avem cum sa ne ferim. Asta e realitatea, oricat de infiorator ar suna.
    Insa vestea buna este ca Dumnezeu ne-a lasat in natura exact leacurile de care avem nevoie, pentru a ne curata periodic organismul de paraziti.
    Programul 100% natural de eliminare a parazitilor
    - Are la baza 3 PLANTE:
    + PELINUL (capsule sau ceai)
    + CUISOARELE (recomand cuisoare intregi, inlocul capsulelor)
    + Tinctura din COAJA NUC NEGRU
    Aceste 3 ingrediente luat impreuna au potentialul sa omoare majoritatea speciilor de paraziti care-ti colonizeaza corpul.
    Mai mult este 100% NATURAL, iar ingredientele le poti gasi la oricare magazin naturist (mai putin tinctura de nuc negru, care se gaseste mai rar in magazine, insa se gaseste lejer pe internet).
    Dureaza 3 saptamani !
    Iata programul pe cele 3 saptamani:
    * Dupa cum vezi tratamentul are 2 FAZE:
    1. Faza de inceput (deparazitarea) – in care se face tratament intesiv pentru a elimina parazitii si ouale acumulate.
    2. Faza de mentinere – in care se ia 1 data/saptamana tratamentul, pentru a preveni o noua supra-infestare – pe care ar fi bine s-o tineti regulat, toata viata.
    Adica: odata in fiecare saptamana vei lua 2 lingurite de tinctura de nuc negru, 7 capsule de pelin si 7 capsule de cuisoare (aprox 3 lingurite de cuisoare intregi).
    Simplu, nu?
    Respectand aceste principii vei ajuta ENORM corpul in lupta cu parazitii, la care suntem cu totii expusi in fiecare zi.
    Alte remedii care ajuta in lupta cu parazitii:
    1. Usturoiul
    Desi este cunoscut pentru calitatile anti-parazitare, anti fungice, anti bacteriene si de antibiotic natural pe care le are, beneficiile usturoiului merg mult mai departe de atat.
    Eu, de exemplu, in ultimii 2 ani n-am luat niciun medicament alopat, indiferent ca am avut ferba 39-40. De fiecare data cand racesc imi fac un suc de lamaie si mananc cativa catei de USTUROI. In acesti 2 ani n-am fost racit niciodata mai mult de 3 zile, iar tratamentul nu a dat niciodata gres.
    2. Argila
    Un alt supliment MIRACULOS. Si nu exageraz deloc. E unul din cele mai bune remedii pentru paraziti, insa are multe alte beneficii.
    Curata intreg oganismul de toxine si metale grele, purifica sangele, detoxifica ficatul, detoxifica intestinele, echilibreaza glandele endocrine, ajuta flora intestinala, are efect anti-depresiv si anti-stress, repara leziuniile din intreg tubul digestiv (de la gingivita, rosu in gat, gastrita, intestin iritabil, pana la hemoroizi) si foarte multe alte beneficii.
    Administrare: Desi se gaseste si sub forma de capsule, eu recomand argila pulbere sau granule – care se lasa intr-o cana cu apa de seara pana dimineata. Dimineata se amesteca si se bea apa argiloasa tulbure.
    Nu uita ca Dumnezeu ne-a facut din tarana.
    3. Nuca de cocos
    Este plin internetul de articole despre beneficiile antiparazitare, antibacteriene si in special antifungice ale uleiului de cocos. Se poate consuma ulei de cocos natural, insa eu recomand nuca de cocos intreaga pentru rezultate mai bune.
    Tin minte ca am citit pe un forum despre un baiat relativ sanataos, care a decis sa faca o cura de 2 saptamani cu ulei de cocos, deoarece auzise ca este sanatos. In timpul celor 2 saptamani ii s-a intamplat de 2 ori sa defecheze un pumn de viermi. Groaznic asa-i?
    4. Seminte CRUDE de dovleac
    Aproximativ 50 de seminte de dovleac dimineata pe stomacul gol, era cura importiva parazitilor recomandata de regretatul Valeriu Popa.
    Acest remediu are capacitatea sa omoare cele mai comune specii de paraziti.
    5. Fibrele vegetale
    Este esential sa elimini regulat materiile fecale.
    Constipatia (=neeliminarea fecalelor la mai mult de 48 de ore) duce inevitabil la dezvoltarea si inmultirea parazitilor, deoarece le oferi mediul perfect pentru devzoltare.
    Mai multe despre fibre am scris in articolul despre Detoxifierea Colonului 100% Natural.
    6. Probioticele si Prebioticele
    Flora intestinala este bareiera dintre parazitii, bacteriile daunatoare si virusii din intestin si restul organismului. O flora intestinala echilibrata si sanatoasa va lasa doar nutrientii necessari sa treaca in organism , blocand orice altceva.
    Pentru a mentine aceasta flora sanatoasa este esential sa consumam regulat probiotice si prebiotice.
    * Probioticele sunt bacterii benefice precum cele dn intestin, care se se gasesc in produsele fermentate, in special IAURTUL si KEFIRUL.
    Atentie! Iaurtul facut de casa bate la orice ora d.p.d.v calitativ, orice iaurt din comert. Asadar mai bine cumpara lapte proaspat de la tarani si pune-l la prins, decat sa-ti dai banii pe cele din comert, facut exclusiv pentru a produce cat mai multi bani, si atat.
    * Prebioticele sunt alimentele care hranesc bacteriile benefice din flora intestinala: cicoarea, napul, ceapa cruda, usturoiul crud, sparanghelul, taratele de grau, fasolea si mazarea, spanacul si legumele cu frunze verzi, banana, ovazul etc.
    Dupa cum vezi prebioticele se gasesc intr-o gama larga de alimente, asa ca ai de unde alege.
    7. Vitamina C
    Vitamina C joaca un rol esential in functionarea optima a organismului, cu atat mai mult in eliminarea eficienta a parazitilor.
    ATENTIE! Vitamina C de calitate NU se gaseste in capsule, ci in gradina!
    Vitamina C e un micronutrient format din: Rutina, Bioflavonoide, Factorul K, Factorul J, Factorul P, Tyrosinasa, Ascorbinogen,Acid ascorbic.
    Suplimentele din farmacii cu Vitamina C contin doar acid ascorbic, in timp ce in Vit. C din natura are TOATE componentele.
    Stiai ca ardeiul verde contin cel putin triplu vitamina C fata de citrice?
    Macesele 1500-2000 mg Vit. C /100g
    Arderiul verde 1600-1800 mg Vit. C/100g
    Catina 670 mg Vit. C /100g
    Patrunjelul 150 mg Vit. C /100g
    Kiwi 120-180 mg Vit. C /100g
    Coacazele 55-215 mg Vit. C /100g
    Portocala 53 mg Vit. C /100g
    *Ideea e ca, exista destule surse de vitamina C in natura! Nu e nevoie sa optezi pentru capsule.
    8. Altele:
    Eu le-am prezentat mai sus pe cele mai comune si mai accesibile, insa asta nu inseama ca sunt sigurele.
    Mai au proprietati antiparazitare:
    * Argintul Coloidal
    * Samburii de grephuit si de lamaie
    * Aloe vera
    * Propolisul
    * Pau d’Arco
    * MMS (Mineral Miracle Solution)
    * Iodul (Sub forma de iodura de potasiu sau Solutie lugol)
    Si lista poate continua.
    Rotirea alimentelor
    Ca orice organism viu, parazitii au capacitatea de a se adapta in timp si de a deveni imuni la alimentele sau plantele care ar fi trebuit sa-i omoare.
    De aceea, nu vei avea rezultate consumand doar usturoi in fiecare zi sau doar se minte de dovleac in fiecare zi.
    Cea mai inteleapta alegere este ROTIREA ALIMENTELOR.
    Adica o saptamana consumi multa nuca de cocos, in urmatoarea semintele de dovleac, apoi treci la argila si asa mai departe.
    Astfel nu numai ca parazitii nu pot dezvolta rezistenta, dar vei fi capapil sa omori o gama mult mai larga de specii, deoarece nu toate speciile mor de la acelasi aliment.
    Oricum reginul HULDEI CLARK este punctul de plecare , deoarece cele 3 componente (nucul negru, pelinul si cuisioarele) sunt o combinatie care omoara majoritatea speciilor de paraziti in mai putin de 3 saptamani.

    DE RETINUT:
    Este important sa luam partea buna din toate.
    Un om informat valoreaza cat doi!
    Un om informat este protejat!

    Răspunde

  2. Beta
    Dec 12, 2011 @ 12:56:59

    Noi, romanii, consumam varza murata mai mult iarna, de sarbatori, pentru sarmale, ca salata langa o friptura mai grasa sau calita, cu ceva afumatura.
    Varza murata este un aliment dar si un medicament minune despre care se spune ca in Evul Mediu ar fi salvat mii de vieti.
    Despre acest aliment nu s-au scris foarte multe studii dar se stie ca varza murata este un foarte bun antianemic, diuretic si revitalizant.
    Varza murata este bogata in vitamina C, chiar mai bogata decat varza cruda, vitamina antioxidanta care ajuta la fortifierea sistemului imunitar al organismului.
    Este singurul aliment de natura vegetala in care se gaseste vitamina B12 din belsug dar si minerale ca magneziu, acid folic, potasiu, fier, iod.
    Datorita continutului sau de vitamina B12, varza murata incetineste procesul de imbatranire, protejeaza sistemul nervos si impiedica pierderile de memorie.
    Studiile cercetatorilor arata ca varza murata este un inhibator al cancerului.
    In timpul fermentatiei, produce o substanta numita isotiocianat care previne raspandirea cancerului in organism.
    S-a dovedit de asemenea, ca este un leac impotriva gripei aviare.
    Varza murata alina durerile de stomac si ii ajuta pe cei care au probleme cu constipatia, contribuind la reglarea digestiei.
    Pentru ca are fier in compozitie, varza murata este recomandata celor care sufera de anemie dar si persoanelor care au stari depresive.
    Deoarece contine putine calorii – 20 de calorii la suta de grame – poate fi consumata cu incredere in curele de slabire deoarece inlesneste arderea grasimilor.
    Pe langa faptul ca in organism actioneaza exact ca o perie aspra la curatarea si eliminarea toxinelor, varza murata mai este cunoscuta si pentru efectul sau de stabilizare a tensiunii arteriale.
    Moarea – zeama de varza acra – se recomanda pentru detoxifierea organismului, mai ales dupa sarbatori, cate doua, trei pahare in fiecare zi.
    Si ca sa incheiem intr-o nota optimista dar si cu indemnul de a nu ignora butoiul cu varza murata, chiar daca nu miroase prea placut, se spune ca undeva, intr-un spital, era un bolnav de cancer caruia medicul de salon nu-i mai dadea zile multe.
    La vizita zilnica nici nu se mai oprea la patul lui.
    Dadea a lehamite din mana, spunand “moare!” si trecea mai departe.
    Cunoscand verdictul medicului, familia a venit si l-a luat ca sa moara acasa.
    Mai mult din obisnuinta dar si ca incurajare, medicul i-a recomandat sa vina la control peste 6 luni desi stia ca va muri.
    Dar surpriza! Exact la 6 luni, medicul se trezeste in cabinet cu cel pe care deja il credea mort.
    L-a intrebat cum, ce a facut de inca mai este in viata si arata asa de bine la care fostul muribund ii raspunde:
    - Pai, de cate ori treceati pe langa patul meu, spuneati “moare” si eu, acasa, am baut doua butoaie de moare.
    Sa avem sanatate!

    Varza murata, leac popular

    E modesta, ieftina si pare a nu valora nici cat o ceapa degerata.
    Stiai insa ca a salvat mii de vieti in Evul Mediu?
    Stiai ca a avut rolul ei in descoperirea Lumii Noi?
    Stiai ca este singurul aliment de natura vegetala in care este prezenta vitamina B12?
    Stiai ca se numara printre alimentele preferate ale faimosului capitan Cook?
    Stiai ca odinioara era folosita drept unul dintre cele mai eficiente remedii pentru vindecarea scorbutului? Stiai ca oamenii de stiinta au constatat ca persoanele care o consuma sunt mai putin expuse imbolnavirii de cancer?
    Varza murata este, da, un aliment minune.
    Cu toate ca ne amintim de ea doar ocazional, varza murata se bucura de anumite proprietati medicale si nutritionale ce merita mentionate.
    Varza murata este extrem de bogata in vitamina C (mai bogata chiar decat alimentul in stare proaspata, cruda), vitamina ce ofera protectie antioxidanta, dar nu numai, ajutand astfel la fortifierea sistemului imunitar al organismului.
    Varza murata este cunoscuta si ca un puternic mineralizant si remediu impotriva anemiei.
    In compozitia sa sunt prezente minerale si vitamine esentiale pentru functionarea optima a organismului: vitamine din complexul B si minerale precum magneziu, acid folic, potasiu, fier, iod. Numai 100 g de varza murata asigura un sfert din doza zilnica de vitamina C recomandata, iar un pahar-doua pe zi de zeama de varza pot face minuni pentru persoanele anemice sau a celor suferind de hemoroizi.
    De asemenea, varza acra poate fi consumata cu incredere in curele de slabire intrucat contine putine calorii (20 calorii la 100 grame) si contribuie la reglarea digestiei, inlesnind totodata arderea grasimilor. In timpul procesului de fermentatie, se formeaza acidul lactic ce actioneaza pozitiv asupra tractului digestiv curatandu-l de bacteriile daunatoare si ajutand astfel la detoxifierea organismului.
    Pe langa rolul sau de eliminator al toxinelor din organism, varza murata mai este cunoscuta si pentru efectul sau de stabilizare a tensiunii arteriale.
    Recent, nutritionistii secolului XX apreciaza varza murata drept un puternic aliment afrodiziac pentru barbati, ducand la cresterea potentei masculine.
    Conform unui alt studiu recent, femeile care consuma varza murata de 5 ori pe saptamana prezinta un risc cu 70% mai scazut de a dezvolta cancer la san.
    Virozele pot fi si ele evitate prin consumul de varza acra, iar pentru prevenirea gripei aviare varza murata este recomandata cu caldura de catre specialisti.
    Gratie continutului sau de vitamina B12, varza murata incetineste procesul de imbatranire, protejand sistemul nervos si impiedicand pierderile de memorie

    Răspunde

  3. Beta
    Dec 16, 2011 @ 00:31:48

    REGIM ALIMENTAR IN HEPATITA
    Bolnavii de hepatita cronica sau acuta si de alte afectiuni ale ficatului necesita regimuri alimentare speciale, create pentru fiecare pacient in parte pentru a preveni complicatiile hepatitei si malnutritia.
    Odata ce sunt diagnosticati cu hepatita, pentru majoritatea pacientilor supravegherea atenta a regimului alimentar devine o parte esentiala a tratamentului. Intelegerea impactului regimului alimentar asupra ficatului este necesara atat din partea pacientului, cat si a familiei. Riscul de aparitie a complicatiilor hepatitei poate fi redus cu ajutorul unei diete adecvate.

    La pacientii cu hepatita cronica, dieta si nutritia joaca un rol esential in prevenirea complicatiilor ce pot afecta in mod suplimentar ficatul. Prin urmare, in urma stabilirii diagnosticului de hepatita, consultarea unui nutritionist este un element important al regimului de viata dedicat imbunatatirii starii de sanatate.

    Un aspect fundamental al regimului pentru hepatita este evitarea bauturilor alcoolice de orice tip. In conditiile in care aceasta regula nu este respectata, aparitia cirozei hepatice este frecventa si poate duce la decesul persoanei. Prin urmare, consumul de alcool nu este recomandat, iar evitarea sa completa este cea mai buna optiune pentru bolnavii de hepatita.

    In plus, bolnavii trebuie sa respecte unele recomandari nutritionale pentru a controla luarea excesiva in greutate sau slabirea organismului. Regimul pentru hepatita este cel putin normocaloric, bogat in proteine, dar sarac in grasimi, pentru a cruta ficatul.

    In formele severe ale hepatitei se recomanda un regim de spitalizare periodica, iar in celelalte forme 12 -14 ore de repaus la pat zilnic, permitand in perioadele de remisiune – in formele usoare – o activitate profesionala cu program redus si fara expunere la surmenaj si eforturi fizice mari.

    Tratamentul igieno-dietetic consta in:
    » evitarea eforturilor fizice excesive
    » alimentatie completa si echilibrata, suficienta caloric, administrata in prize mici, la ore regulate si individualizata in functie de preferinte sau restrictii dietetice determinate de alte afectiuni
    » excluderea bauturilor alcoolice

    Regimul alimentar al bolnavilor de hepatita trebuie sa fie bogat in proteine, pentru a sustine repararea celulelor hepatice. In prezent, nutritionistii recomanda un aport zilnic de 120 grame de proteine.
    Aporturile adecvate de proteine sunt importante pentru a construi si mentine masa musculara si pentru a contribui la vindecare. Aporturile trebuie adaptate la greutatea corporala. Aproximativ 0,8 grame de proteine/kgc sunt recomandate pentru pacientii cu hepatita, cu exceptia cazului in care o complicatie a cirozei (encefalopatie) apare. Cauza acestei atingeri a encefalului nu este cunoscuta cu exactitate, dar se pare ca o restrictie a proteinelor animale din dieta si adoptarea unei diete vegetariene joaca un rol in redobandirea capacitatilor mentale.

    Ficatul joaca un rol important in metabolismul fierului, deoarece este principalul organ care stocheaza acest metal. O dieta normala contine 10 -20 mg de fier. Doar 10% din aceasta cantitate este eliminata din organism. Pacientii cu hepatita cronica au uneori dificultati in excretia fierului, ceea ce poate duce la acumularea excesiva in ficat, sange si alte organe. Dar, excesul de fier poate fi daunator ficatului. Din acest motiv, pacientii cu un nivel ridicat de fier seric, sau care sufera de ciroza ar trebui sa evite luarea suplimentelor.

    Alimente permise in hepatite

    LACTATE:
    Lapte (de preferinta degresat), iaurt, branza de vaci, cas, telemea (desarata)

    CEREALE SI FAINOASE:
    Macaroane, taitei, orez, gris -fierte bine, biscuiti, cornuri, chifle, paine alba (de preferinta prajita), mamaliguta

    FRUCTE:
    Mere, struguri, capsuni, pepene, lamai, portocale, grepfruit

    LEGUME:
    Dovlecei, laptuci, conopida, rosii, sfecla fiarta, morcovi, cartofi (fierti sau copti), ardei gras, spanac, mazare verde – sub forma de salate, supe, piureuri, soteuri (fara prajeli)

    CARNE SI PREPARATE DIN CARNE:
    Carne slaba: de pasare (dupa indepartarea pielitei), de vaca – fiarta sau preparata pe gratar, fara condimente, peste alb: pastrav, calcan, mreana, salau, stiuca – fiert sau fript pe gratar

    OUA:
    Maxim 2 oua pe saptamana – fierte. Ouale sunt interzise cu desavarsire numai la bolnavii de colecistita sau litiaza biliara.

    GRASIMI – max. 50 g/ zi
    Unt proaspat, smantana (alegeti sortimentele cu putine grasimi), grasimi vegetale: ulei de masline, floarea-soarelui, porumb, dovleac; margarina
    sosuri – fara grasimi, fara prajeli si fara condimente

    DULCIURI SI PRODUSE ZAHAROASE
    Miere de albine, marmelada, magiun, jeleu, bomboane, serbet, bezele, prajituri preparate din aluat uscat, cu branza de vaci, cu fructe sau marmelada, tarte cu fructe

    BAUTURI
    Sucuri de fructe (in special de citrice si struguri), compoturi, ceai de menta, tei, cozi de cirese, cafea naturala

    CONDIMENTE
    Patrunjel, marar, leustean, dafin, cimbru, chimen, telina, suc de lamaie, sare de lamaie diluata, otet slab (de preferinta de fructe)

    Alimente interzise in hepatita:
    Alimente vechi sau conservate, afumaturi si mezeluri afumate, prajeli, branzeturi fermentate, vanat, carnea grasa (porc, rata, gasca), peste gras, icre, sosuri picante, alimente condimentate, fructe de mare, cafea, cafeina

    LACTATE
    Branzeturi fermentate sau grase

    FRUCTE
    Nuci, alune, avocado, migdale, smochine, curmale, unt de arahide

    LEGUME
    Castraveti, gulii, varza, vinetele, ceapa, usturoi, cartofii prajiti, muraturi

    CARNE SI PREPARATE DIN CARNE
    Carne grasa: de porc, oaie, miel, gasca, rata, cocos, vanat, mezelurile, carnatii, salamurile, pastrama, conservele, carnea conservata sau afumata, carnea tocata si condimentata (ardei umpluti, sarmale), prajelile, maruntaie: creier, rinichi, drobul de miel, peste gras: somn, crap, biban, scrumbie; afumat, conservat, prajit sau marinat, icre

    OUA
    Ouale prajite in untura sau ulei, ouale de rata

    GRASIMI – max. 50 g/ zi
    Untura de porc, slanina, grasimea de vaca sau de gasca, grasimi prajite, maioneza, sosurile preparate cu ceapa prajita, sau cu condimente

    DULCIURI SI PRODUSE ZAHAROASE
    Prajiturile cu unt sau multe galbenusuri de ou: placinte, cozonac, clatite, gogosi, prajiturile cu cacaco, ciocolata, inghetata

    BAUTURI
    Toate tipurile de bauturi alcoolice (cel putin 1 an), bauturile prea reci

    CONDIMENTE
    Piper, ardei iute, hrean, mustar

    Răspunde

  4. Beta
    Dec 18, 2011 @ 11:12:21

    ALIMENTE PENTRU FIECARE ORGAN
    Pentru inima
    Free Image Hosting
    100 de alimente miraculoase pentru organism, Pentru inima

    1. varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine
    2. broccoli – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne atacurile de cors si ateroscleroza
    3. ridichea – apara impotriva atacurilor de inima
    4. portocala – are putine calorii, contine vitamina C si scade valoarea colesterolului din sange
    5. morcovul – acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi protejeaza inima
    6. pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri
    7. ceapa – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade presiunea sangelui
    8. usturoiul – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare cerebrale
    9. leurda (usturoi salbatic) – curata sangele de toxine
    10. sparanghelul – curata cordul si vasele mari de sange
    11. uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce colesterolul
    12. cicoarea – scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice
    13. somonul – ste o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange
    14. dovleacul – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima
    15. cartoful – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si ofera o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular 16. paprika – protejeaza vasele de sange si inima
    17. rosia – normalizeaza tensiunea arteriale, fiind diuretice eficiente
    18. maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala
    19. marul – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia sistemului vascular
    20. fasolea neagra – o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm cardiac
    21. coacazele – sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E
    22. zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala
    23. murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului
    24. socul – imbunatateste circulatia sanguina
    25. piersica – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima
    26. ciresele – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu
    27. rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica inima
    28. grapefruit-ul – previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei enzime speciale
    29. ciuperca Shitake – reduce colesterolul
    30. prunele – previn tromboza
    31. curmalele – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu
    32. afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice
    33. ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare
    34. porumbul – contine vitaminele D si K
    35. ardeiul iute – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii
    Pentru creier
    100 de alimente miraculoase pentru organism, Pentru creier
    Free Image Hosting
    36. lintea – contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie celulele creierului
    37. Quinoa – intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire, fiind bogat in fier
    38. carnea de pasare de curte – are grasimi si uleiuri ce ofera energie celulelor nervoase
    39. fasolea – creste puterea de concentrare
    40. oul – este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine colina ce ajuta la dezvoltarea memoriei
    41. avocado – combate stresul, nervozitatea si insomnia
    42. bananele – glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea sunt benefice pentru creier si il energizeaza
    43. caisele – stimuleaza neuronii
    44. stafidele – contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier
    45. para – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea de “lucru” a creierului
    46. mazarea – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare
    47. salata verde – calmeaza sistemul nervos datorita substantelor opiacee .
    Pentru ochi

    Free Image Hosting

    100 de alimente miraculoase pentru organism, Pentru ochi

    48. castanul salbatic – calmeaza senzatia de usturime si iritatiile datorita substantelor sale active
    49. arnica – uleiul esential de arnica calmeaza inflamatiile oculare
    50. mesteacanul alb – intareste imunitatea ochilor deoarece contine vitamina C, potasiu si calciu
    51. limba de miel – reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorita taninurilor si a saponinelor
    52. rostopasca – este extraordinar de eficienta impotriva virusurilor si mai ales pentru ochii uscati
    53. gutuia – este buna pentru alergii si febra fanului deoarece contine pectine si calciu
    54. iarba de silur (Euphrasia Officinalis) – calmeaza ochii persoanelor ce isi petrec foarte mult timp in fata calculatorului 55. grasimea de gaina – face minuni aplicata ca unguent pe ochi impreuna cu iarba de silur
    56. strugurii – ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne
    57. patlagina – taninurile pe care le contine trateaza infectiile oculare
    58. capsuna – ajuta ochii in timpul vederii nocturne
    9. Centarium Minus – tinctura obtinuta din aceasta planta vindeca afectiunile oculare
    60. ananasul – enzimele continute de acesta relaxeaza ochii obositi din cauza calculatorului
    61. rozmarinul – purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare
    Pentru piele/par
    100 de alimente miraculoase pentru organism, Pentru piele/par
    Image Hosting Site
    62. pepenele – contine foarte putine calorii si este excelent pentru mentinerea fermitatii pielii
    63. iaurtul degresat – bacteriile continute de acesta imbunatatesc aspectul pielii; in plus, are o concentratie ridicata de vitamina A
    64. graul – contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt extraordinar de sanatoase pentru par, piele si unghii
    65. orzul – infrumuteseaza si revitalizeaza datorita substantelor bioactive
    66. cimbrul – reda stralucirea pielii si curata organismul
    67. hreanul – continand substante active, regenereaza parul, pielea si unghiile
    68. mustarul- regleaza fluxul sanguin la nivelul pielii

    Pentru oase
    Free Image Hosting
    100 de alimente miraculoase pentru organism, Pentru oase
    69. migdalele – contin magneziu si ajuta oasele sa ramana sanatoase
    70. spanacul – datorita fierului si calciului pe care il contine, face oasele mai rezistente si ajuta la functionarea muschilor
    71. meiul – intareste dintii, oasele si stimuleaza cresterea copiilor
    72. secara – este benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa ideala de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc
    73. branza – intareste oasele fiind o sursa buna de calciu
    Pentru stomac/intestin
    100 de alimente miraculoase pentru organism, Pentru stomac/intestin
    Image Hosting
    74. tinctura de fenicul – protejeaza mucoasele intestinale
    75. pastarnacul – stimuleaza digestia
    76. mango – apara mucoasa intestinala datorita vitaminei A si a antioxidantilor
    77. arpacasul – aduce in organism necesarul de fibre, fosfor si magneziu pentru o digestie sanatoasa
    78. mararul – amelioreaza indigestia
    79. soia – are proprietati anticancerigene
    80. nucile – contin o forma purificata de Omega 3 si de aceea ajuta la reudcerea riscului de cancer al intestinelor
    Pentru rinichi
    Image Hosting Site

    100 de alimente miraculoase pentru organism, Pentru rinichi100 de alimente miraculoase pentru organism, Pentru rinichi

    91. sfecla rosie – stimuleaza arderile celulare
    92. visinele – contin potasiu, substanta pe care rinichii “lupta” sa o elimine din sange atunci cand este in exces
    93. castravetele – contine multa apa si deci stimuleaza activitatea rinichilor
    94. telina – protejeaza rinichii de virusuri
    95. varza rosie – proteinele si aminoacizii pe care aceasta ii contine actioneaza ca un filtru pentru rinichi
    96. gulia – vitamina C din ea protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza
    97. ridichea neagra – este un antibiotic natural
    98. varza murata – detoxifica organismul
    99. hrisca – este folosita ca produs dietetic in cazul bolilor de rinichi si in diabet
    100. patrunjelul – detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii
    Pentru ficat
    100 de alimente miraculoase pentru organism, Pentru ficat
    Image Hosting Site
    81. anghinarea – contine proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii previn bolile hepatice
    82. sucul de ridiche – stimuleaza secretia bilei
    83. conopida – contribuie la imbunatatirea activitatii ficatului
    84. drojdia de bere – este o importanta sursa de vitamina B si detoxifica ficatul
    85. nasturelul (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru producerea mustarului si a uleiurilor ce sunt benefice pentru metabolismul bilei si al ficatului
    86. papadia – ajuta la buna functionare a ficatului si reduce colesterolul
    87. laptele – apara ficatul de afectiuni frecvente
    88. menta – uleiurile esentiale de menta stimuleaza secretia biliara si calmeaza crampele
    89. carnea de iepure – degreseaza ficatul
    90. carnea de vita sau manzat – contine fier, proteine si vitamina B.

    Răspunde

  5. vyky2010
    Dec 18, 2011 @ 12:18:13

    Multumesc Anda !Duminica placuta!

    Răspunde

  6. Beta
    Ian 04, 2012 @ 02:30:47

    Leacuri de pacalit iarna

    Costa mai nimic si va fac rezistenti, frumosi, veseli si sanatosi. Sunt retetele cele mai eficace pentru zilele reci. Va prezentam proceduri naturale, remedii cu plante si alimente, sugestii si mici secrete, precum si un grafic pentru raceala, care sa va faca bine in 6 zile

    I. Intaritoare pentru imunitate
    Transpiratii la baia de aburi Pe vremuri, mai fiecare oras romanesc avea o baie comuna de aburi, loc de intalnire saptamanala, mai cu seama pentru barbati. Fara explicatii stiintifice, ei simteau ca, mai ales iarna, caldura umeda le face bine la sanatate. Un adevar confirmat astazi de stiinta: temperaturile ridicate nu activeaza doar circulatia, ci in acelasi timp stimuleaza si formarea de celule imunitare. Excitatia produsa de aerul fierbinte pe mucoase ajuta mai ales la respingerea virusilor racelii. Cand mucoasele sunt puternic irigate cu sange, virusii nu se pot fixa pe ele atat de usor.
    Domnia papucilor Cat stati acasa, incaltati-va neaparat cu papuci caldurosi. Picioarele reci declanseaza guturaiul, afirma cativa cercetatori britanici de la „Common Cold Center“, de pe langa Universitatea Cardiff. In cadrul studiului lor, participantii care faceau bai reci la picioare contractau de doua-trei ori mai frecvent o viroza decat restul subiectilor. Explicatia este urmatoarea: scaderea temperaturii blocheaza activitatea leucocitelor, care combat virusii.
    Kiwi si mango Pentru combaterea infectiilor, corpul nostru consuma cantitati mari de zinc si vitamina C. De aceea, in cursul iernii, este necesar sa-i aprovizionam regulat depozitele.. Kiwi contine foarte multa vitamina C. Mango ne pune la dispozitie zincul. Va propunem o masura profilactica absolut delicioasa: taiati in bucati mici un mango si doua kiwi si zdrobiti-le pana obtineti o crema pufoasa. La sfarsit o puteti indulci cu putina miere.
    Paine cu usturoi O capatana de usturoi ne apara, cu adevarat, de infectiile gripale? Pana ce oamenii de stiinta vor ajunge la un consens, cercetatorii britanici au descoperit ca fanii usturoiului sufera mai rar de tuse si guturai. Iar daca se imbolnavesc totusi, raceala lor trece cu trei zile si jumatate mai repede decat a celorlalti. Pentru a preveni imbolnavirea, e nevoie sa mancati usturoi zi de zi, minimum trei saptamani, cel mai bine taiat marunt si presarat pe o felie de paine unsa cu unt. Un amanunt important: numai usturoiul crud are acest efect.
    II. Stimulente pentru suflet
    Pete de culoare Iarna poate fi deosebit de cenusie. Nu doar norii si ploile care tin locul zapezii incetoseaza culorile peisajului, ci si creatorii de moda, care imbraca femeile in negru si tonuri de gri. Pentru a lupta cu depresia, psihologii ne sfatuiesc sa ne inveselim macar casa, cu pete de culoare, alegand covoare sau pleduri in nuante vii si impodobind incaperile cu flori. Culorile exercita o influenta puternica asupra starii noastre de spirit: cele mai multe perceptii senzoriale ajung la creier prin intermediul ochilor. Tonurile cromatice aducatoare de fericire sunt: rosul (ne face activi), portocaliul (ne insenineaza) si galbenul (sporeste optimismul).
    Mancati iute si piperat Nu acrul ne stimuleaza, ci iutele. Condimentele cum sunt ardeiul iute, piperul de Cayenne si hreanul lasa in urma lor, in gura, mici impulsuri dureroase. Creierul reactioneaza la ele, comandand organismului sa-si fabrice propriile analgezice, care induc totodata sentimentul de bine interior. Specialistii numesc acest fenomen „Pepper-High-Effect“ (efectul euforizant al piperului). Sugestie: taiati cativa ardei iuti in sosul pentru spaghete sau preparati-va un sos mexican Tabasco , amestecand suc de rosii cu ardei iuti, sare, otet si alte condimente, dupa gust. Daca la prima incercare l-ati nimerit prea iute, potoliti-va arsura de pe limba cu iaurt, lapte, banane sau inghetata.
    Placerea de a mirosi Aromele proaspete actioneaza asupra noastra la fel ca o baie fierbinte, dupa o zi obositoare, insa mult mai rapid. Moleculele infinitezimale patrund in nari, fiind conduse prin 20-30 milioane de celule olfactive direct in centrul senzorial. Cele mai bune stimulente olfactive se gasesc in toate magazinele: scortisoara, lamaile si menta.
    Atipeala care incarca bateriile Somnul scurt de dupa-amiaza, care ar trebui sa dureze in jur de 30 de minute, este un fel de portie de hibernare. Influenta lui pozitiva asupra corpului si a psihicului s-a demonstrat stiintific: potrivit unui studiu publicat recent in Grecia, cate o siesta de trei ori pe saptamana imbunatateste productivitatea, impulsioneaza buna dispozitie, reduce stresul si protejeaza inima. In SUA, firmele au amenajat camere de odihna pentru atipeala angajatilor la birou. Cautati o incapere mai retrasa, unde puteti incuia usa , si atipiti cu capul pe un birou, folosindu-va bratele drept perna.
    Alimentele care ne fac fericiti In orice supermarket bine garnisit se gasesc alternative demne de luat in seama la pilulele antidepresive prescrise de doctori. Substanta responsabila pentru buna noastra dispozitie se cheama triptofan si este un aminoacid ce participa la producerea serotoninei, cea care declanseza in creier sentimentele pozitive.
    Iata topul alimentelor detinatoare de triptofan in cantitati apreciabile:
    * suc de lamaie (preparat proaspat, din zeama si coaja alba din interior) – 450 mg/100 ml
    * cascaval cu gauri – 430 mg/100 g
    * ton – 300 mg/100 g
    * carne de vita – 295 mg/100 g
    * carne de pui – 230 mg/100 g
    III. Balsam pentru piele si par
    Clatitul cu lamiae Zeama de lamaie readuce luciul parului degradat de frig, de purtarea caciulii si de aerul uscat al iernii. Stoarceti o jumatate de lamaie in jumatate de litru de apa calda. Dupa ce v-ati spalat pe cap (folosind un sampon neagresiv), turnati pe par apa cu lamaie, fara a mai clati dupa aceea.
    Prosoape ude pe calorifer Adesea e suficient sa intindeti un prosop ud pe calorifer, pentru ca parul sa va fie mai putin zburlit. Iarna, parul se incarca electric, deoarece aerul uscat nu e un bun conducator de curent. Cand mergeti pe linoleum sau pe mochete din fibre sintetice, ia nastere o energie statica si ea se aduna in firele de par. Sugestie: presarati pe prosoape cateva picaturi de ulei aromat.
    Cura cu ulei de masline Cand va mananca pielea capului iarna si se formeaza matreata la tample, o masca de noapte cu ulei de masline va poate fi de mare ajutor. Turnati intr-o farfurioara o cantitate de ulei masurata cu un paharel de tuica. Inmuiati din cand in cand varfurile degetelor in acest ulei care calmeaza pielea si masati bland tot capul. Lasati uleiul sa actioneze peste noapte, iar dimineata, spalati-va cu un sampon neutru. Ca sa evitati petele de grasime pe perna, inveliti-o intr-un prosop sau puneti o boneta pe cap.
    Buze frumoase si sanatoase Cu cat este mai buna circulatia sangelui la nivelul buzelor, cu atat mai curand se regenereaza pielea, iar micile crapaturi se vindeca mai repede. In loc sa folositi mereu strugurelul, faceti-va obiceiul sa strangeti puternic buzele, apasandu-le una de alta, cu dintii, sa le muscati usor sau sa le masati cu o perie moale, de mai multe ori pe zi.
    Manusi cu ulei Vi se aspresc mainile iarna? Cumparati o pereche de manusi chirurgicale de bumbac si taiati-le varfurile degetelor. Seara, puneti-le pe maini si inmuiati-le in ulei de masline, exact pe portiunile unde pielea e asprita. Cu varfurile degetelor libere, le puteti purta si in cursul zilei, telefonand, lucrand la calculator sau citind, in vreme ce substantele vegetale hranitoare si calmante patrund in pielea degradata si reduc inflamatia.
    Baie cu lapte Ca sa va hraniti pielea de pe intreg corpul, preparati-va un adaos de baie dintr-un litru de lapte gras ori un pahar de smantana, plus cel putin trei linguri de miere, dizolvate mai inainte intr-o cana de apa clocotita. Turnati ingredientele pe rand in apa de baie, incalzita la aproximativ 35C . Daca va place, adaugati si cateva picaturi de ulei eteric. Ramaneti in cada minimum cinci minute, dar nu mai mult de douazeci, apoi stergeti-va bine cu prosopul si bagati-va imediat in pat. Grasimea din lapte hraneste pielea, iar mierea ii asigura umiditatea necesara.
    Molid si migdale contra picioarelor reci Picioarele reci se pot incalzi cu un masaj de ulei de molid sau ienupar. Va creste rezistenta la frig, caci uleiurile eterice activeaza foarte repede si durabil circulatia locala. Supliment: adaugati ulei de migdale in proportie de 1:10 si masati-va alternativ labele picioarelor, energic, dar cu blandete, timp de cateva minute. Uleiul de migdale catifeleaza pielea si impiedica formarea bataturilor.
    IV. Mijloace de lupta cu raceala
    Mere coapte Contra durerilor de gat ne ajuta merele coapte. Luati trei mere, scobiti-le in mijloc si scoateti-le samburii, ungeti-le cu miere si lasati-le sa se coaca aproximativ 30 de minute in cuptorul dinainte incalzit la 180C . Indata ce s-au racit, mancati-le pe toate trei, ca sa introduceti in organism suficienta pectina. Aceasta activeaza fortele de autoaparare la nivelul gatului. Suplimentar, mierea actioneaza ca dezinfectant.
    Tratament cu cartofi Terciul fierbinte stimuleaza circulatia locala si astfel reduce inflamatia la sinusuri. Curatati de coaja doi-trei cartofi, fierbeti-i pana se fac foarte moi, puneti-i intr-un castron cu putin lapte si zdrobiti-i. Intindeti pasta fierbinte, de grosimea unui deget, pe doua batiste puse una peste alta. Impaturiti batistele, facand din ele un pachetel alungit si asezati-l pe nas, cat mai cald. Imediat ce cataplasma s-a racit, schimbati-o.
    Rondele de ceapa Aromaterapie pentru nasul infundat: uleiurile eterice din ceapa dezinfecteaza si usureaza respiratia. Inainte sa mergeti la culcare, puneti intr-o farfurie adanca o ceapa mare, taiata in rondele, si asezati-o langa pat, la inaltimea capului. Terapia cu aroma de ceapa are insa efect doar daca nu deschideti fereastra.
    Aburii si sanatatea Aburii fierbinti cu uleiuri eterice (foarte indicat: eucaliptul) constituie cea mai eficienta terapie contra inflamatiilor din gat si faringe. Metoda consacrata e simpla: o oala de apa fiarta, cateva picaturi de ulei aromat si un prosop asezat pe cap.
    Cafea cu aroma de cuisoare Un remediu cu actiune rapida contra durerilor de gat sunt cuisoarele: ele dezinfecteaza si potolesc durerea. Zdrobiti-le intr-un mojar sau dati-le prin rasnita de cafea si fierbeti-le odata cu cafeaua. Sunt de ajuns una pana la trei bucati pentru o ceasca.
    Bai la picioare Un leac indelung verificat impotriva guturaiului si a tusei: baile la picioare cu apa incalzita progresiv fac sa apara o caldura placuta in picioare, ameliorand totodata si circulatia locala in mucoasele nasului si a faringelui. Tineti picioarele intr-un lighean cu apa calda la 35C . Din trei in trei minute, adaugati apa fierbinte, pana cand temperatura din lighean atinge 40C . Daca nu aveti febra mai mare de 38,5C, va face bine si o baie mai rece. In acest caz, apa n-ar trebui sa depaseasca 38C . Insa, daca organismul va e slabit din pricina virozei, riscati sa aveti probleme de circulatie.
    Piper fiert contra temperaturii Scade febra: frecati intr-un mojar doua lingurite de boabe de piper negru, apoi fierbeti-le intr-o jumatate de litru de apa, cu doua lingurite cu varf de zahar. Lasati-le sa fiarba la foc mic, pana cand cantitatea se reduce la o cana. Consumati lichidul pe toata durata zilei, luand cate o lingura.
    Zahar cu lamaie Bun contra tusei iritative: daca n-aveti in casa bomboane de tuse, stoarceti zeama dintr-o lamaie pe o bucatica de zahar si sugeti-o.. Vitamina C si uleiurile eterice din fruct dezinfecteaza faringele si activeaza secretia de saliva.
    Supa tamaduitoare Celebra supa de pui fluidifica secretiile si combate simptomele racelii. Cercetatorii americani au reusit sa demonstreze, insa, ca ea are un efect terapeutic si in viroze. Iata cum o putem prepara, ca sa fie deosebit de gustoasa. Se pune puiul in apa rece cu sare si se infierbanta, pana da in clocot. Se adauga o ceapa taiata in jumatati, cu doua cuisoare infipte in ea, si se lasa sa fiarba cam o ora la foc mic. Apoi se mai pun o bucata de telina, 2-3 morcovi, un pastarnac, o legatura de patrunjel, o gulie, trei boabe de piper si se fierbe in continuare. Cand legumele sunt fierte, puiul se scoate din oala, se transeaza si se baga la loc in supa.
    Bautura de soc Scurteaza viroza: potrivit unui studiu efectuat la Universitatea din Ierusalim, extractul de soc face ca raceala sa treaca mai repede cu trei-patru zile si poate combate chiar gripa. Boabele negre contin multa vitamina C si fier, componente esentiale pentru sistemul imunitar. Reteta unei bauturi fierbinti de soc: jumatate de litru de suc de soc se amesteca in jumatate de litru de apa si se infierbanta bine. Se asezoneaza cu doua cuisoare, un bastonas de scortisoara, precum si cu sucul si coaja rasa ale unei portocale proaspete. Indulciti cu miere.
    Nu uitati ghimbirul Ajutor pentru respiratie: medicina traditionala chineza ne invata ca ceapa verde de arpagic si ghimbirul actioneaza asupra plamanilor, normalizand respiratia. Dati in clocot cate 15 g de ghimbir proaspat, impreuna cu 120 g pere. Bateti doua oua si le amestecati in pasta fierbinte. Se mananca seara, inainte de culcare.
    Cataplasme cu diverse adaosuri Caldura, ea singura, va face bine, cand aveti dureri de gat. Dar exista si un ajutor suplimentar: cataplasmele cu continut tamaduitor. Luati un servet de bumbac sau de in, impaturiti-l in lungime si intindeti pe el unul din urmatoarele remedii: solzi de ceapa, cartofi fierbinti, zdrobiti, felii de lamaie, 250 g branza de vaci incalzita. Sau inmuiati panza in untura topita intr-o tigaie. Infasurati cataplasma in jurul gatului si acoperiti-o cu un prosop uscat.
    Hartia cu otet Va desfunda narile: inmuiati o batista de hartie in otet, pana se imbiba toata, presarati pe ea piper negru proaspat macinat si asezati-o pe piept, fata cu piper fiind indreptata in jos. Ramaneti in repaos 20 de minute, dupa care va puteti sterge pielea cu un prosop cald.
    Gargara cu suc de aloe Daca aveti nu propriu-zis o durere, ci mai degraba o jena in gat, ea poate fi stopata cu urmatoarea procedura: din ora in ora, faceti gargara cu suc sau gel nediluat de aloe, pe care vi le puteti procura din farmacii sau de la magazinele naturiste. Substanta activa continuta in frunzele de aloe calmeaza mucoasele si reduce inflamatia. Atentie: nu inghititi lichidul cu care faceti gargara, fiindca s-ar putea sa aiba efect laxativ.
    Sfecla si hreanul la mare pret Elibereaza sinusurile infundate: beti zilnic 1/4 l suc de sfecla rosie, mancand alaturi 20 g de hrean ras chiar atunci. Pigmentul betanina, continut in sfecla, ajuta la desprinderea bacteriilor fixate pe mucoase. Uleiurile volatile din hrean neutralizeaza germenii.
    Infuzie de patlagina Ceaiul de patlagina amelioreaza toate infectiile cailor respiratorii. El are o actiune antibacteriana si dilata bronhiile. Totodata, contine mucilagii care combat tusea. Mod de preparare: se toarna 1/4 l apa clocotita peste doua lingurite de patlagina, se acopera si se infuzeaza zece minute, dupa care se bea cu inghitituri mici.
    Nu chiar asa fierbinte Cand sunteti raciti, lasati bauturile foarte fierbinti sa se racoreasca putin. De pilda, daca veti bea un ceai medicinal aproape clocotit, temperatura ridicata va face faringele deja iritat sa sufere si mai mult. Consecinta: bacteriile cu care ceaiul ar trebui sa lupte vor gasi un nou teren prielnic pentru a se inmulti.
    Planul de insanatosire in 6 zile „Daca mergi la doctor, raceala dureaza sapte zile, daca nu te duci, dureaza o saptamana“, aceasta este regula empirica in privinta racelilor tipice. Insa cine va combate simptomele ghidandu-se dupa desfasuratorul nostru se va inzdraveni mai curand.
    Ziua 1: Cum va simtiti: Va dor capul si membrele, sunteti lipsiti de vlaga, aveti dificultati de concentrare?
    Ce aveti de facut: Fortificati-va sistemul imunitar cu o doza masiva de vitamine: beti de trei ori pe zi cate un pahar de zeama de lamaie fierbinte si, suplimentar, luati un preparat cu multivitamine. Pentru durerile de cap, luati acid acetilsalicilic (aspirina). Culcati-va devreme.
    Ziua 2: Cum va simtiti: Va ustura gatul si va mananca narile?
    Ce aveti de facut: Sugeti bomboane de tuse. Din trei in trei ore faceti gargara cu apa sarata. Seara, o baie fierbinte. Dupa aceea, beti o cana mare de ceai de tei (adultii pot pune in el un strop de rom, ori de extract alcoolic de echinacea). Infofoliti-va, ca sa va fie cald, dormiti mult si transpirati.
    Ziua 3: Cum va simtiti: Va dor muschii si oasele, sunteti ragusiti, aveti nasul infundat?
    Ce aveti de facut: Ramaneti in pat, nu mergeti la serviciu. Faceti inhalatii aromate la fiecare trei ore, ca sa dati drumul secretiilor nazale. Tot din trei in trei ore, faceti gargara. Vorbiti cat mai putin, menajati-va coardele vocale.
    Ziua 4: Cum va simtiti: Acum nasul va curge din plin si incepe o tuse uscata?
    Ce aveti de facut: Ramaneti in continuare la pat, mancati ceva usor (de exemplu o supa de pui). Pentru a mentine umiditatea mucoasei nazale, folositi apa cu sare. Contra tusei, sugeti bomboane cu zahar (zaharul dezinfecteaza). Seara, ungeti-va pe piept cu o pomada impotriva racelii.
    Ziua 5: Cum va simtiti: Nu mai aveti febra, iar guturaiul aproape a disparut. Dar tusea devine mai puternica…
    Ce aveti de facut: Beti multe lichide, preferabil ceaiuri de plante. In cazul cand doriti sa intrebuintati ceai de tuse, urmati intocmai indicatiile de preparare, deoarece efectul obtinut depinde de durata infuzarii.
    Ziua 6: Cum va simtiti: Aproape ca ati trecut hopul, dar inca sunteti lipsiti de puteri.
    Ce aveti de facut: Umpleti din nou depozitele de vitamine si minerale ale organismului dvs., golite de boala. Pentru aceasta, mancati multe legume si fructe proaspete. Odihniti-va cat mai mult. Totusi, e bine sa iesiti putin si la aer curat, dar fara sa va obositi

    Răspunde

  7. Beta
    Ian 06, 2012 @ 01:41:10

    Reteta mainilor frumoase

    In afara de gat, mainile imbatranesc primele. Daca trecem cu vederea aceasta perioada dificila pentru ele, chiar ca o vor lua cu mult inaintea varstei din buletin.

    Iata care sunt factorii care le afecteaza cel mai mult:

    Apa fierbinte
    Deshidrateaza epiderma, pentru ca dizolva filmul hidrolipidic de la suprafata pielii. Apa dura (care contine o cantitate ridicata de saruri de calciu si magneziu) crapa pielea de pe maini. Daca esti nevoita sa folosesti apa la temperaturi inalte pentru spalatul vaselor pline de grasime, foloseste manusi de cauciuc.

    Te vor ajuta sa tii mai bine obiectele fragile – de exemplu, paharele din cristal, care pot fi foarte alunecoase din cauza spumei formate de detergentul de vase.

    Solutia pentru maini uscate: crema de casa. Amesteca o lingura cu migdale macinate, o lingura cu faina de ovaz, o lingura cu oxid de zinc (se gaseste in magazinele tip plafar), o lingura cu miere si un galbenus. Seara, unge mainile cu aceasta pasta, pune-ti manusi si dormi cu ele. Curata pielea a doua zi de dimineata.

    Detergentul de vase
    Este un compus alcalin, ce intra in conflict cu pielea, care are un pH mai acid (4-6,5). Alcalinitatea detergentului foloseste la dizolvarea grasimilor, dar ataca si stratul acid care protejeaza pielea mainilor, care se usuca. De asemenea, produsele de curatare a veselei pot contine ingrediente chimice cauzatoare de alergii. Din nou, iti recomandam folosirea “echipamentului de protectie”.

    Solutia pentru maini iritate: masca de lapte cald si avocado. Amesteca doua linguri cu miez de avocado si doua linguri cu lapte dulce, cald. Freaca bine pana obtii o pasta omogena. Unge mainile cu aceasta masca si vizioneaza serialul preferat. La prima pauza de publicitate (dupa 15-20 de minute), clateste mainile cu apa calda si aplica o crema de galbenele.

    Factorii de mediu
    …usuca si imbatranesc pielea. Cea mai la indemana solutie de prevenire a degradarii mainilor in sezonul rece este folosirea manusilor.

    Daca ai timp sa respecti ritualul de ingrijire, aplica pe maini un strat de crema grasa, pune-ti manusile si abia apoi iesi din casa. Iar daca esti hotarata sa ai cele mai frumoase maini de sarbatori, unge-te cu o crema grasa de maini inainte de culcare si dormi cu manusi de bumbac.

    Solutia pentru maini crapate: ceaiul de tataneasa. Fierbe trei linguri cu tataneasa uscata (o gasesti la magazinele tip plafar) in 750 ml de apa, timp de zece minute, intr-un vas acoperit. Lasa la racit si inmoaie mainile crapate in ceaiul caldut timp de un sfert de ora. Usuca pielea tamponand-o cu un prosop si hidrateaz-o cu o crema grasa. Procedeaza astfel zilnic, pana ce starea mainilor tale se imbunatateste.
    Sfat!

    Daca vii cu mainile inghetate de afara, nu le baga in apa fierbinte si nici nu te lipi de calorifer, ci tine-le sub un jet de apa rece timp de un minut. Incalzeste apa treptat, pana te dezgheti.

    Răspunde

  8. Beta
    Ian 08, 2012 @ 00:07:08

    CAFEAUA ZILNICA SI RISCUL SCAZUT DE CANCER

    GB Pics

    Aroma si efectul stimulator pe care il are cafeaua asupra organismului plaseaza aceasta bautura printre cele mai agreate de oameni. Cu un consum de aproximativ 4,5 kilograme pe cap de locuitor inregistrat anual, cafeaua si-a dovedit oficial popularitatea si abilitatile binefacatoare.

    Atunci cand este administrata moderat, intr-o doza care sa nu depaseasca 300 mg/zi, cafeaua nu reprezinta niciun pericol, dimpotriva, reduce starile de oboseala si anxietate.

    Boabele de culoarea abanosului au fost insa inzestrate cu unele harisme pe care abia acum incepem sa le inteleagem. Cancerul, catalogat de multi drept boala secolului, este poate cea mai ingrijoratoare problema in combaterea careia cafeaua si-a pus la dispozitie proprietatile.

    Studiile indica faptul ca un consum regulat de cafea scade riscul de a dezvolta mai multe tipuri de cancer, printre care cel de prostata, de san, de col uterin, de esofag si de ficat.

    Pe baza cercetatilor efectuate de-a lungul anilor, oamenii de stiinta au afirmat ca daca in cazul unui consumator riscul exprimat in procente este de 20%, in cazul celor care nu beau cafea sau o fac rareori, acesta este mult mai crescut.

    Cancerul de prostata este o maladie care afecteaza in Marea Britanie circa 35,000 de barbati, potrivit cotidianului “Daily Mail”, dintre care anual mor un sfert. S-a demonstrat insa ca subiectii care consuma cafea zilnic au cu 50-60% mai putine “sanse” de a se imbolnavii de acest tip de cancer.

    Cifrele care exprima numarul femeilor bolnave sunt la fel de ingrijoratoare, insa ca mai inainte, prin consumul de cafea ele si-ar putea reduce riscul de a dezvolta cancer de col uterin sau de san.

    Incheiem prin a demola o supozitie: Faptul ca un consum excesiv de cafea creste riscul cancerului digestiv, mai ales al celui de ficat si de pancreas, nu s-a confirmat.

    pics für gb

    Răspunde

  9. Beta
    Ian 13, 2012 @ 01:15:19

    Busuiocul, planta sacra si de leac

    Acum, in preajma Bobotezei, marea sarbatoare crestina de pe 6 ianuarie, cea care incheie ciclul Sarbatorilor de iarna, busuiocul, despre care cei mai multi romani stiu ca este doar planta sacra, este la mare cautare.

    Agheazma se face cu busuioc si se imprastie cu un manunchi de busuioc pentru alungarea raului si sfintirea locurilor. Busuiocul se pune, de asemenea, la icoane ca sa atraga protectia divina asupra casei si locuitorilor ei. In acelasi scop, romanii il tin, de regula, in ghiveci, la fereastra.

    Ca sa capete puteri magice si calitati tamaduitoare, busuiocul trebuie semanat in dimineata de Sfantul Gheorghe, pe 23 aprilie, inainte de rasaritul soarelui. Semintele de busuioc se pun in pamant, in vase mici, la Dragobete, pe 24 februarie. Vasele se tin in casa, la lumina si, in ziua de Sfantul Gheorghe, se planteaza afara, in gradina.

    Recoltarea busuiocului incepe la sfarsitul lui iunie, cand apar deja primele flori. Se culeg numai varfurile inflorite, nu si partea lemnoasa. Recoltarea dureaza pana toamna, tarziu, cand cade bruma. Pe masura ce varfurile inflorite se taie pentru uscare, planta da si mai multi lujeri care, la randul lor, vor inflori.

    Cu ajutorul busuiocului, fetele nemaritate isi pot visa ursitul si au noroc in dragoste. Trebuie doar ca in ajunul marilor sarbatori sa-l poarte in par, la brau ori in san sau noaptea, inainte de culcare, sa-l puna sub perna.

    Se crede ca femeia care va bea zilnic, pe nemancate, apa de busuioc, o cana de apa in care s-au macerat de seara pana dimineata trei ramurele de planta, va ramane mereu tanara si frumoasa si va fi iubita de alesul ei ca in prima zi. Exista de asemenea, credinta ca, cine poarta un fir de busuioc in portofel va avea noroc la bani.

    Se mai spune ca, daca plantezi busuioc in jurul casei, fortele raului nu se vor apropia niciodata de casa si locuitorii ei; e bine sa oferi in dar de casa noua un ghiveci cu busuioc. Se crede ca planta il va proteja pe om si va atrage norocul si belsugul spre casa. Cand un baiat accepta un fir de busuioc de la o fata inseamna ca sunt logoditi.

    Proprietatile medicinale ale busuiocului au fost cunoscute inca din antichitate. In scop terapeutic, de la busuioc se foloseste partea aeriana care se usuca in straturi subtiri, in locuri bine aerisite. Busuiocul este o sursa importanta de fier, calciu si vitamina A, continand si vitamina B6, magneziu si potasiu.

    Preparatele din busuioc, precum infuzia, decoctul, siropul, pulberea, uleiul au actiune antibiotica, carminativa, antiseptica. Busuiocul este si un antiinflamator gastric, intestinal si renal. Este, de asemenea, antifungic si febrifug.

    Busuiocul trateaza foarte multe afectiuni cum ar fi colicile intestinale, balonarile, voma, gripa, raceala, bronsita acuta si cronica, durerile de cap, sinuzita, ulcerul gastric, infectiile urinare, anorexia, diareea sau colita de fermentatie. Se mai spune ca busuiocul este un leac bun “pentru cei mahniti si pentru cei cu inima grea” deoarece este un calmant excelent si un bun tonifiant si reconfortant al nervilor.

    Proprietatile magice si tamaduitoare ale busuiocului

    Una din vechile legendele romanesti povesteste cum a aparut busuiocul. O fata tanara si foarte frumoasa moare, lasand in urma sa pe Busuioc, un baiat care o iubise nespus de mult.

    Pe timpul acela se intamplase ca fusese o mare seceta si arsita soarelui vestejise toate florile. Tanarul indragostit si neconsolat mergea zilnic la mormantul fetei si varsa siroaie de lacrimi. In ciuda vremii secetoase, la capataiul fetei a inceput sa creasca o floare cu un miros deosebit, udata mereu de lacrimile baiatului. De atunci, floarea a primit numele baiatului, busuioc.

    Mai putin cunoscut si folosit la noi in bucatarie, busuiocul este strans legat insa de traditiile romanesti. Ca sa capete puteri magice si calitati tamaduitoare, busuiocul trebuie semanat in dimineata de Sfantul Gheorghe, pe 23 aprilie. Cu ajutorul busuiocului, fetele nemaritate isi pot visa ursitul si au noroc in dragoste. Trebuie doar ca in ajunul marilor sarbatori sa-l poarte in par, la brau ori in san sau noaptea, inainte de culcare, sa-l puna sub perna.

    Se spune ca femeia care va bea zilnic, pe nemancate, apa de busuioc, cate o cana de apa in care s-au macerat de seara pana dimineata trei ramurele de planta, va ramane mereu tanara si frumoasa si va fi iubita de alesul ei ca in prima zi.

    Se mai spune ca cine poarta un fir de busuioc in portofel va avea noroc la bani; daca plantezi busuioc in jurul casei, fortele raului nu se vor apropia; e bine sa oferi in dar de casa noua un ghiveci cu busuioc. Se crede ca planta il va proteja pe om si va atrage norocul si belsugul spre casa. Cand un baiat accepta un fir de busuioc de la o fata inseamna ca sunt logoditi.

    Din popor

    De mult, pe vremea cand inca nu aparusera medicamentele, la sate, busuiocul, numit in popor si vasileac, borjolica, matacina sau bosioc, avea nenumarate proprietati tamaduitoare. Cu tulpinile aprinse de busuioc se ardeau negii. Impotriva durerilor de cap se facea o legatura cu seminte de busuioc. Fumul rezultat din punerea plantei uscate pe foc se tragea in piept, contra tusei, si pe nas, contra guturaiului.

    In medicina naturista, busuiocul este foarte apreciat pentru efectele sale benefice asupra sanatatii. Planta are actiune antibiotica, antimicrobiana, antiinflamatoare, antifungica, antitusiva si febrifuga. De asemenea, busuiocul este relaxant al sistemului nervos, calmeaza migrenele, este eficient ca energizant psihic si regenerator al organismului in procesul de imbatranire.

    Apa de busuioc, dar si infuzia sunt considerate un adevarat elixir al tineretii si se recomanda in caz de imbatranire precoce si in tulburari de menopauza.

    O ceasca de ceai de busuioc poate fi bauta seara, inainte de culcare, pentru un somn linistit, sanatos, odihnitor, dar si preventiv, impotriva racelilor care bantuie in aceasta perioada de toamna tarzie.

    Răspunde

  10. vyky2010
    Ian 13, 2012 @ 10:39:54

    Multumesc Anda pentru postare ,foarte important!

    Răspunde

  11. Beta
    Ian 16, 2012 @ 12:51:44

    Remedii pentru afecţiuni ale rinichilor şi căilor urinare

    Sănătatea rinichilor se reflectă benefic asupra sănătăţii întregului organism, aceştia având foarte multe legături directe şi indirecte, fiziologice şi energetice, corespondenţe în diverse forme cu celelalte organe şi funcţii din organism. De aceea, este bine ca orice afecţiune la nivelul rinichilor sau căilor urinare să fie tratată dar şi prevenită la timp. În acest scop, reţetele fitoterapiei sunt foarte eficiente, ele având o acţiune blândă, lentă dar mai sigură, fără efecte secundare nedorite, ele acţionând, în special, asupra cauzelor acestor afecţiuni.

    Infuzia din muguri de mesteacăn

    În cazul afecţiunilor renale, în general, fitoterapia recomandă infuzia din frunze sau muguri de mesteacăn, folosită ca mijloc diuretic: două linguri de frunze tăiate mărunt sau o lingură de muguri se pun în 1/2 l de apă fierbinte, se adaugă puţin bicarbonat de sodiu, se lasă la infuzat o oră, apoi se strecoară. Se bea 1/2 de pahar, de 4 ori/zi, înainte de masă.

    Frunzele şi mugurii de mesteacăn intră şi în diferite amestecuri: frunze de mesteacăn şi frunze de coada-calului, în părţi egale – o lingură din acest amestec la un pahar de apă fierbinte, se lasă la infuzat 15 minute, apoi se ia câte o lingură de infuzie de 3-4 ori/zi. Are proprietăţi diuretice deosebite. Atenţie însă, căci acest amestec este contraindicat în cazul inflamării acute a rinichilor şi a căilor urinare, precum şi femeilor însărcinate.

    Un amestec deosebit de eficient în cazul pietrelor la rinichi este din: o parte frunze de mesteacăn, o parte fructe de ienupăr, o parte fructe de măceş şi două părţi rădăcini de roibă. O linguriţă din acest amestec se pune într-un pahar de apă rece, se lasă la infuzat 10 ore, apoi se fierbe 5 minute şi se strecoară. Se bea 1/4 de pahar de 3-4 ori/zi. În caz de cistită, se amestecă frunze de mesteacăn, frunze de strugurii-ursului, mătase de porumb, rădăcină de iarba-dulce şi rădăcină de pir, în părţi egale. O lingură din acest amestec se pune într-un pahar de apă rece, se lasă la infuzat 6 ore, apoi se mai fierbe 15 minute şi se strecoară. Se bea 1/4 pahar de infuzie, de 3-4 ori/zi. Şi aceste amestecuri sunt contraindicate în cazul inflamării acute a rinichilor şi căilor urinare dar şi femeilor însărcinate.

    Preparate din frunze şi fructe de merişor

    Merişorul are efecte diuretice şi nu dăunează în nici un fel rinichilor, chiar şi atunci când este utilizat în cantităţi mari. Fructele de merişor proaspete sau fierte, chiar şi fără zahăr, nu se alterează mult timp. În unele gospodării, aceste fructe sunt fierte fără zahăr, cu pere şi mere dulci, iar gemul se păstrează foarte mult; de aici proprietăţile de antibiotic ale merişorului.

    Decoctul din frunze de merişor este recomandat, mai ales, în cazul pietrelor la rinichi, la vezica biliară şi vezica urinară, al inflamărilor renale şi ale vezicii urinare. Pentru aceasta, se iau 3 mâini de frunze de merişor, se pun în 3 pahare cu apă şi se fierb 10 minute. Se bea toată această cantitate de decoct pe parcursul unei zile, în 3 doze. Acest decoct este eficient nu numai în bolile de rinichi, ci şi în cele de ficat.

    În cazul afecţiunilor rinichilor şi ale vezicii urinare, se pregăteşte amestec din frunze de merişor (două părţi), frunze de levănţică (1 p), coacăze negre (1 p), frunze de mesteacăn alb (1 p), fructe de ienupăr (1 p), muguri de hamei (1 p), petale de trandafir (1 p), frunze de strugurii ursului (2 p), frunze de brânca porcului (2 p), frunze de pătlagină (2 p), frunze de urzică (3 p), măceşe (4 p), frăguţe de pădure (6 p) şi muguri de coada calului (6 p). Două linguriţe de amestec se pun în 2-3 pahare de apă fierbinte, se lasă la infuzat 30 de minute, apoi se strecoară. Infuzia se bea fierbinte, câte 150 ml de 3 ori/zi, cu 30 de minute înainte de masă. Are efecte deosebite în cistită.

    Incontinenţă urinară se tratează cu decoct din amestec de fructe şi frunze de merişor, în care se adaugă sunătoare. Se beau 3 pahare pe zi, începând cu ora 16 şi terminând înainte de culcare.

    Amestecuri de plante cu miere

    Cu ajutorul mierii şi al câtorva plante, se poate creşte imunitatea organismului faţă de influenţe patologice. Şi în cazul afecţiunilor renale şi urinare, este bine să adăugaţi miere în ceai. În patologia organelor de secreţie, o influenţă favorabilă are mierea cu infuzie de măceş, de coada-şoricelului şi de mătase de porumb. În cazul afecţiunilor renale, este indicată mierea amestecată cu castane. În cazul nisipului la rinichi este recomandat un amestec de ulei de măsline cu miere şi suc de lămâie: 50 g miere, 50 ml ulei de măsline şi sucul de la o lămâie. Se ia câte o lingură din acest amestec, de 3 ori/zi.

    Pentru stimularea eliminării din rinichi a nisipului şi pietrelor, se amestecă 20 g fructe de ienupăr, 20 g frunze tinere de mesteacăn, 20 g rostopască şi 20 g frunze de talpa gâştei. Patru linguri de amestec se pun într-un litru de apă fierbinte, se lasă la infuzat, se adaugă 2 linguri de miere şi se bea.

    În cazul pietrelor în căile urinare dar şi pentru profilaxia formării lor, se dă pe răzătoare o ridiche neagră, se stoarce sucul şi se amestecă în miere (părţi egale); se bea 1/2 pahar pe zi, crescând treptat doza până la un pahar, zilnic.

    Mugurii de tuia şi pietrele la rinichi

    Pentru eliminarea pietrelor de la rinichi şi ficat, pentru tratarea afecţiunilor ficatului în general, ale rinichilor şi vezicii urinare în special, în medicina populară este foarte cunoscută infuzia din muguri de tuia: 20 g muguri la un litru de apă; se bea câte un pahar, de 3 ori/zi. Pentru afecţiunile vezicii urinare este recomandat un amestec din muguri de tuia, frunze de strugurii ursului şi muguri de mesteacăn. Se iau 5 g din fiecare plantă şi se fierb 5-7 minute într-un litru de apă. Se bea decoctul pe parcursul zilei, încălzit uşor.

    În afecţiunile ficatului şi în cazul pietrelor la fiere se face decoct din muguri de tuia (5 g), flori de chimen (10 g), frunze de troscot (10 g), sunătoare (5 g), frunze de cicoare sălbatică (5 g) şi scoarţă de cruşin (10 g). Se bea pe parcursul zilei astfel: un pahar dimineaţa, pe stomacul gol, iar restul în timpul zilei, în 4 doze, de fiecare dată la o oră după masă. Femeilor însărcinate le este interzis consumul mugurilor de tuia.

    Răspunde

  12. Beta
    Ian 16, 2012 @ 12:52:30

    Ceaiuri utile în cazul problemelor biliare

    Cu rol calmant în zona veziculei biliare, prin stimularea secreţiei biliare şi evacuarea bilei, se poate folosi un amestec din coada şoricelului, coada calului, sunătoare şi rădăcini de cicoare, câte 25 g din fiecare. Se prepară decoct din 3 linguriţe amestec, uscat şi măcinat, la 3 căni de apă rece; se fierbe 5-10 minute, se lasă să infuzeze încă 10 minute, se strecoară şi se beau 3 ceaiuri calde pe zi. Cura durează timp de 7 zile.

    Dacă scaunul este deschis la culoare sau aproape alb, este un semn că ficatul produce prea puţină bilă sau deloc. În acest caz este bine să beţi un ceai făcut din coajă de cartofi, timp de câteva zile. Fierbeţi un pumn mic de coji de cartofi, uscate şi mărunţite, în două căni cu apă, timp de 2-4 minute. Luaţi câte o înghiţitură de ceai de-a lungul zilei.

    Răspunde

  13. Beta
    Ian 22, 2012 @ 01:30:28

    Ienuparul, raspandit in mai toata Europa si in Asia, pana sus, in Himalaya, este un conifer rezistent atat la cele mai puternice geruri, cat si la caldurile cele mai mari. Se spune ca ienuparul nu are preferinte pentru un anumit sol, adica nu este mofturos. La noi, creste mai ales prin zonele muntoase din Apuseni si Podisul Transilvaniei.

    Fructele de ienupar, mari cat un bob de mazare, aromate, cu un usor gust dulceag, sunt niste bobite rosii care, la coacere, au o nuanta neagra-albastrie. Boabele de ienupar se recolteaza din august, cand incep sa se coaca, si pana la inceputul iernii. Acele si ramurele tinere se culeg din luna aprilie si pana in iunie.

    Ca planta medicinala, ienuparul trateaza si vindeca bolile aparatului respirator, infectiile urinare, reumatismul, guta, raceala, bronsita, bolile de piele si de ficat, ajuta la eliminarea pietrei de la vezica urinara. Fructele de ienupar pot fi un remediu natural in caz de anemie, artrita si lipsa poftei de mancare, asigurand o buna functionare a intregului organism.

    Uleiul de ienupar, care se gaseste la magazinele de produse naturiste ori la plafar, favorizeaza eliminarea acidului uric si a altor toxine din organism, fiind cunoscut si ca un purificator al sangelui. Astfel, el este util atat in caz de obezitate, retentie de apa, cat si in indepartarea celulitei prin comprese, masaj ori bai.

    Intern, uleiul de ienupar face minuni in afectiunile bronhice si pulmonare. Se iau cate trei – cinci picaturi, de doua ori pe zi, in cure de cate 14 zile, cu pauza de alte 14 zile. Acelasi ulei poate fi folosit si extern, in masaje. Intr-o suta de ml de ulei de masline ori floarea soarelui se dizolva 3 ml de ulei de ienupar. Dupa omogenizare, se maseaza usor pieptul.

    Uleiul, astfel preparat pentru masaj, se recomanda si pentru calmarea durerilor reumatice, care devin de nesuportat mai ales cand vremea este urata. In caz de guta, uleiul se foloseste sub forma de bai la picioare ori comprese.

    Pulberea si tinctura, inca doua forme sub care poate fi folosit ienuparul, potenteaza alte virtuti ale plantei.

    Pulberea din fructe de ienupar se obtine macinand bobitele bine uscate prin rasnita de cafea. Pulberea se pastreaza in borcane de sticla, inchise ermetic, la loc rece si intunecos. Se macina atata pulbere cat se consuma in doua saptamani, perioada dupa care uleiurile volatile se evapora. Se ia cate o lingurita rasa de pulbere de trei ori pe zi, pa stomacul gol, in caz de lipsa a poftei de mancare ori dispepsie.

    Bun si in caz de pietre la rinichi

    Ienuparul este unul din cele mai puternice remedii naturiste cu efect diuretic, antiseptic reno-urinar si depurativ din flora noastra, de aceea tinctura preparata din boabele sale se recomanda in caz de guta, infectie urinara, infectie cu candida, obezitate, pietre la rinichi, retentie de lichide. La nevoie, se administreaza cate o lingurita de tinctura de ienupar, de patru ori pe zi, in cure de cate 18 zile, urmate de alte 10 – 12 zile de pauza.

    Tinctura de ienupar se poate prepara in casa din 15 linguri de pulbere peste care se toarna doua pahare de alcool alimentar si un pahar de apa. Se agita bine vasul si se lasa la macerat timp zece zile, dupa care se filtreaza si se pastreaza la rece si intuneric, in sticle mici, de culoare inchisa. Tinctura astfel preparata se foloseste timp de doi ani de la data cand au fost culese fructele. Sursa: http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/ienuparul-vindeca-bolile-pulmonare-si-infectiile-urinare-1146164
    Ienuparul vindeca bolile pulmonare si infectiile urinare
    http://www.ziare.com
    Ienuparul, raspandit in mai toata Europa si in Asia, pana sus, in Himalaya, este un conifer rezistent atat la cele mai puternice geruri, cat si la caldurile cele mai mari. Se spune ca ienuparul nu are preferinte pentru un anumit sol, adica nu este mofturos. La noi, creste mai ales prin zonele muntoase..

    Răspunde

  14. Beta
    Ian 28, 2012 @ 12:23:59

    Cojile de portocală au efect antiinflamator

    Este sezonul citricelor şi foarte multe persoane consumă portocale, mandarine şi lămâi acum. Înainte însă de a arunca cojile de citrice la coşul de gunoi e bine să afli de ce sunt bune şi de ce ar trebui consumate.

    Înainte de a le consuma citricele trebuie să fie bine spălate, cu o periuţă de bucătărie. Este cunoscut faptul că aceste fructe conţin multă vitamina C, un nutrient necesar vieţii, un antioxidant de excepţie, care contribuie activ la frânarea proceselor degenerative din organism. Vitamina A, prezentă în citrice, te ajută să ai o piele sănătoasă şi frumoasă, o dantură rezistentă şi o structură osoasă puternică.

    Cojile de citrice reprezintă o adevărată farmacie, ele crescându-ţi imunitatea şi având acţiune antiinflamatoare. La persoanele cu risc de infecţie dispar inflamaţiile dacă mănâncă regulat coji de portocale, în felul acesta scăpând de tratamentele cu antibiotice care au efect nociv asupra organismului.

    În plus, cojile de portocale conţin o substanţă numită hesperidina, care micşorează atât tensiunea arterială, cât şi colesterolul

    Cojile de citrice fac minuni pentru digestie deoarece au în compoziţia lor substanţe care te ajută să ai o digestie bună şi calmează iritaţiile stomacale.

    Pune cojile de lâmâie la uscat, apoi fă un ceai. Va fi cel mai parfumat din cate ai băut vreodată. Multe gospodine fac dulceaţă din cojile de portocale. După ce ai făcut limonadă, foloseşte coaja de lămâie în bucătărie, renunţând la detergenţii chimici. Coaja de lămâie îndepartează
    petele de grăsime, curăţă cuptorul cu microunde şi îndepartează mirosurile din frigider.

    http://www.libertatea.ro/detalii/articol/Coji-

    Răspunde

  15. Beta
    Feb 09, 2012 @ 12:12:31

    Piperul negru înlătură litiaza renală

    Pentru tratament, se iau stafide mari şi se umplu fiecare cu câte o boabă de piper. În prima zi se mestecă bine şi se înghite o singură boabă, a doua zi se iau două boabe şi aşa mai departe, până la a zecea zi, când se iau 10 boabe. Apoi, consumul scade pe parcursul altor 10 zile. Piperul negru ajunge astfel ca într-o cură de numai 20 de zile să absoarbă şi să elimine toate pietrele de la rinichi. Mai mult, s-a ajuns la concluzia că acest piper absoarbe şi tumorile maligne. Pentru a se diminua din iuţime fără a-i afecta proprietăţile terapeutice, piperul se poate ţine, timp de o săptămână înaintea curei, în ulei de floarea soarelui. Apoi, se usucă şi se pisează. În aceste condiţii, se poate consuma în cantităţi mai mari, respectându-se însă cu stricteţe dozele progresive şi regresive. Totuşi, metoda cea mai eficientă este să se mestece împreună cu stafidele. Acest mijloc diminuează toate îmbolnăvirile de rinichi, dar şi de ficat.

    http://www.evenimentul.ro/articol/piperul-negr

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: